ChatGPT Suomeksi - ChatGPT Suomi

Tekoälyn keskivaihe: Evoluutio ja taiteen luominen

Tekoäly (AI) on aloittanut muutosmatkan, ja olemme tämän merkittävän odysseian kiehtovassa keskipisteessä. Tekoäly on aloittamisestaan ​​nykyiseen maisemaan ja kutsuvaan tulevaisuuteen ottanut valtavia harppauksia, jotka muokkaavat maailmaamme. Tässä artikkelissa perehdymme tekoälyn kehitykseen, sen taiteellisiin pyrkimyksiin ja käsittelemme usein kysyttyjä kysymyksiä tekoälystä ja taiteen luomisesta.
Tekoälyn evoluutio

Tekoälyn evoluutio

Tekoälyn alkuperä juontaa juurensa vuoteen 1956, jolloin termi keksittiin Dartmouth Workshopissa, mikä merkitsi muodollisen tekoälytutkimuksen alkua. Varhaiset tekoälyjärjestelmät, kuten Logic Theorist ja General Problem Solver, tasoittivat tietä sääntöpohjaiselle tekoälylle. Erityisesti termi ’AI talvi’ edustaa vaiheita, joissa rahoitus on vähentynyt ja kiinnostus tekoälytutkimukseen johtuen toteutumattom

 

Tekoälyn nykyinen maisema

Tekoäly muuttaa terveydenhuoltoa sovelluksilla sairauksien diagnosointiin ja lääkekehitykseen. Tekoälyllä toimivat autonomiset ajoneuvot ovat valmiita mullistamaan liikenteen. Erityisesti IBM:n Watson saavutti mainetta kukistamalla ihmismestareita peliohjelmassa ’Jeopardy!’ vuonna 2011.

Midjourney Markers

Olemme todistamassa, kuinka tekoälyjärjestelmät saavuttavat poikkeuksellisen luonnollisen kielen ymmärtämisen ja luomisen, esimerkkinä chatbotit, kuten GPT-3. Tietokonenäön edistyminen mahdollistaa reaaliaikaisen kasvojentunnistuksen ja esineiden havaitsemisen.

Tekoälyn nykyinen maisema

Eettiset ja yhteiskunnalliset vaikutukset

Tekoälyn nopea kehitys nostaa esiin eettisiä ongelmia. Tekoälyalgoritmien harha voi ylläpitää epätasa-arvoa, ja ’vaunun ongelma’ kuvaa haastetta ohjelmoida moraalisia päätöksiä tekoälyyn. Isaac Asimovin kolme robotiikan lakia näyttelevät perustavanlaatuista roolia tosielämän tekoälyn eettisissä keskusteluissa.

AI’s Path To Tomorrow

Tekoälyn tulevaisuus on valoisa, ja siinä on nousevia trendejä, kuten tekoälyn demokratisoituminen, ihmisten ja tekoälyn yhteistyö sekä kestävän kehityksen tekoäly. Tekoälyn osallistuminen ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja sen sovellukset kriittisillä aloilla tarjoavat valtavan lupauksen.

Tekoälyn esteiden ylittäminen

Tekoälyllä on haasteita, kuten tiedon laadun parantaminen, algoritmien harhaanjohtamisen vähentäminen ja tieteidenvälinen yhteistyö. Kvanttilaskennan mahdollisuudet nopeuttaa tekoälyä ovat jännittäviä, mutta herättävät turvallisuusongelmia.

 

Tutki tekoälyllä tehostetun taiteen sukupolven rajaa

Deep Dream Generator -verkkosivusto

1. Deep Dream Generator

Deep Dream Generator on online-alusta ja ohjelmisto, joka käyttää hermoverkkopohjaista algoritmia surrealististen ja unenomaisten kuvien luomiseen tavallisista valokuvista. Se sai inspiraationsa Google DeepDream -projektista, joka hyödynsi syviä hermoverkkoja luomaan taiteellisia ja psykedeelisiä kuvia.

 

Näin Deep Dream Generator yleensä toimii:

 • Lataa kuva: Käyttäjät aloittavat lataamalla tavallisen kuvan, kuten valokuvan tai taideteoksen.
 • Valitse tyyli: He voivat sitten valita kuvalle ’tyylin’ tai suodattimen. Nämä tyylit sisältävät usein erilaisia ​​taiteellisia ja abstrakteja kuvioita, jotka ovat hermoverkon luomia.
 • Luo unenomaista kuvaa: Alusta käsittelee ladatun kuvan hermoverkkonsa kautta ja muuttaa kuvan unenomaiseksi tai hallusinatoriseksi versioksi valitun tyylin avulla. Tämä prosessi voi luoda visuaalisesti silmiinpistäviä ja epätavallisia tuloksia.
 • Säädä asetuksia: Käyttäjillä voi olla mahdollisuus säätää asetuksia, kuten tehosteen voimakkuutta tai hermoverkkokerrosten kokoa, lähdön hienosäätöä varten.
 • Lataa tai jaa: Kun käyttäjät ovat tyytyväisiä tulokseen, he voivat ladata muunnetun kuvan tai jakaa sen sosiaalisessa mediassa tai muilla alustoilla.

Avainominaisuudet:

 • Kuvan muunnos: Muuntaa tavalliset valokuvat unenomaisiksi ja abstrakteiksi versioiksi hermoverkkojen avulla.
 • Tyylin valinta: Tarjoaa erilaisia ​​ennalta määritettyjä taiteellisia tyylejä ja suodattimia kuvan muuntamiseen.
 • Räätälöinti: Käyttäjät voivat säätää tehosteen voimakkuutta ja hermoverkkokerrosten kokoa.
 • Reaaliaikainen esikatselu: Tarjoaa live-esikatselun tyylin vaikutuksesta kuvaan.
 • Lataa ja jakaminen: Mahdollistaa korkearesoluutioisten kuvien lataamisen ja helpon jakamisen sosiaalisessa mediassa.
 • Yhteisögalleria: Käyttäjät voivat esitellä ja löytää muunnettuja kuvia muilta taiteilijoilta.
 • Pilvipohjainen käsittely: hyödyntää pilvipalvelimia tehokkaaseen ja nopeaan kuvankäsittelyyn.
 • Ilmaiset ja Premium-versiot: Tarjoaa sekä ilmaisia ​​että maksullisia versioita, ja premium-versiot tarjoavat lisäominaisuuksia ja etuja.

 

Kustannus:

 • Ennakkomaksu: 19 dollaria/kk
 • Ammattilainen: $ 39/kk
 • Ultra: $ 99/kk

taidekasvattajan verkkosivusto

2. Artbreeder

Artbreeder on suosittu online-alusta ja ohjelmisto, joka hyödyntää generatiivisten vastavuoroisten verkkojen (GAN) voimaa, jotta käyttäjät voivat luoda ja käsitellä kuvia. Sen avulla käyttäjät voivat luoda ja sekoittaa kuvia luodakseen ainutlaatuisia taideteoksia, valokuvia ja muita visuaalisia esineitä. Tässä on joitain Artbreederin tärkeimpiä ominaisuuksia ja toimintoja:

 • Kuvien luominen: Käyttäjät voivat aloittaa olemassa olevista kuvista tai luoda uusia alusta alkaen sekoittamalla ja muokkaamalla olemassa olevia kuvia alustan sisällä.
 • Tyylisekoitus: Artbreederin avulla käyttäjät voivat yhdistää useita kuvia ja niiden taiteellisia tyylejä tuottaakseen uusia ja mielikuvituksellisia tuloksia. Tähän voi sisältyä eri valokuvien tai taideteosten elementtien yhdistäminen kokonaan uuden luomiseksi.
 • Tarkka hallinta: Käyttäjillä on tarkka hallinta kuvien eri näkökohtiin, kuten väreihin, tekstuuriin, muotoihin ja muihin. Tämä ohjaustaso mahdollistaa erittäin luovien ja räätälöityjen tulosten.
 • Tekoälyllä toimiva muokkaus: Alusta käyttää tekoälyalgoritmeja auttamaan kuvien muokkauksessa, mikä helpottaa kuvien käsittelyä ja muuntamista luovalla tavalla.
 • Yhteisö ja galleria: Artbreederillä on eloisa verkkoyhteisö, jossa käyttäjät voivat jakaa luomuksiaan, saada inspiraatiota ja tehdä yhteistyötä muiden kanssa. Käyttäjät voivat myös tutustua alustan galleriaan löytääkseen laajan valikoiman ainutlaatuisia taideteoksia.
 • Vie ja lataa: Käyttäjät voivat ladata luomuksiaan korkearesoluutioisesti henkilökohtaiseen tai ammattikäyttöön, mukaan lukien taideprojektit, suunnittelutyöt tai jopa painotuotanto.
 • Ilmaiset ja premium-suunnitelmat: Artbreeder tarjoaa sekä ilmaisia ​​että premium-paketteja. Premium-paketit voivat tarjota lisäominaisuuksia, kuten pääsyn korkearesoluutioisiin kuviin ja nopeammat renderöintiajat.
 • Yhteistyöprojektit: Jotkut Artbreeder-versiot tukevat yhteistyöprojekteja, jolloin useat käyttäjät voivat työskennellä yhdessä saman kuvan tai taideteoksen parissa.

Dall-E:n verkkosivusto

3.Dall-E

DALL·E (lausutaan ’dolly’) on OpenAI:n kehittämä merkittävä tekoälymalli. Se on GPT-3-arkkitehtuurin laajennus, joka on suunniteltu erityisesti kuvien luomiseen tekstikuvauksista. DALL·E käyttää syväoppimistekniikoiden yhdistelmää, mukaan lukien muuntajia ja generatiivisia vastustajaverkkoja (GAN), luodakseen kuvia tekstinsyötteiden perusteella. Tässä on joitain DALL·E:n tärkeimpiä ominaisuuksia ja tietoja:

 • Tekstistä kuvaksi luominen: DALL·E voi luoda kuvia tekstikuvauksista. Käyttäjät antavat kirjallisia kehotteita tai kuvauksia, ja malli luo vastaavat kuvat.
 • Luova tulkinta: DALL·E tunnetaan tekstikehotteiden luovasta tulkinnasta. Se voi luoda mielikuvituksellisia ja usein surrealistisia kuvia syöttötekstin perusteella jopa epätavallisiin pyyntöihin.
 • Multimodaalinen ymmärtäminen: Malli ymmärtää tekstin sisällön lisäksi myös sen kontekstin, jolloin se voi luoda kuvia, jotka vastaavat tekstin kuvausta.
 • Laajamittainen koulutus: DALL·E on koulutettu valtavalle teksti- ja kuvaparien tietojoukolle, jonka avulla se voi oppia monimutkaisia ​​assosiaatioita sanojen ja visuaalisten käsitteiden välillä.
 • Laaja valikoima lähtöjä: DALL·E voi luoda laajan valikoiman kuvia esineistä ja eläimistä abstrakteihin käsitteisiin ja fantastisiin kohtauksiin.
 • Eettiset näkökohdat: Kuten kaikki tekoälymallit, DALL·E nostaa esiin eettisiä näkökohtia koskien mahdollisuutta tuottaa haitallista tai sopimatonta sisältöä. OpenAI on ottanut käyttöön käyttökäytännöt ratkaistakseen nämä ongelmat.
 • Sovellukset: DALL·E:llä on useita mahdollisia sovelluksia, mukaan lukien sisällön luominen, taide, suunnittelu, konseptointi ja paljon muuta. Se voi olla arvokas työkalu taiteilijoille, suunnittelijoille ja luoville ammattilaisille.
 • Jatkuva kehitys: OpenAI jatkaa DALL·E:n ja sen ominaisuuksien hiomista ja parantamista, ja se on osa OpenAI:n jatkuvia toimia tekoälytutkimuksen ja -sovellusten edistämiseksi.

 

Kustannus:

 • 15 dollaria per 115 krediittiä
 • 30 dollaria jokaista 230 krediittiä kohden
 • 45 dollaria jokaista 345 krediittiä kohden

 

Mitä edessä on

Explainable AI (XAI) -kehitys on saamassa näkyvyyttä, koska se pyrkii tuomaan läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta tekoälyn päätöksentekoprosesseihin. Tekoälyllä on myös keskeinen rooli ilmaston mallintamisessa, mikä auttaa ymmärtämään ilmastonmuutosta ja auttamaan sen hillitsemistoimissa. Huomionarvoista on, että visionääri Elon Muskin johtamat OpenAI:n kaltaiset organisaatiot johtavat vastuullisen tekoälykehityksen ja alan edelläkävijän edistämisessä.

 

Haasteiden voittaminen

Tie eteenpäin ei kuitenkaan ole vailla esteitä. Kvanttilaskennassa on valtava potentiaali nopeuttaa tekoälyn edistymistä, mutta se herättää kiireellisiä turvallisuuteen liittyviä huolenaiheita, erityisesti salauksen ja tietosuojan osalta. Lisäksi tekoälyn nopea kehitys herättää päteviä epäilyksiä työpaikan siirtymisestä, mikä korostaa jatkuvan työvoiman ammattitaidon parantamisen tarvetta. Mielenkiintoista on, että aivan ensimmäinen AI-ohjelma, jonka Allen Newell ja Herbert A. Simon kehittivät vuonna 1955, osoitti kykynsä tuottamalla matemaattisia todisteita.

Tiivistettynä

Yhteenvetona voidaan todeta, että tekoälyn keskimatka on merkittävä vaihe sen jatkuvassa kehityksessä. Tekoäly muokkaa maailmaamme perusteellisesti vaatimattomasta alkuperästään nykyisten kykyjensä ja tulevaisuuden rajattomien mahdollisuuksiensa ansiosta. Chat GPT, Edistyessämme on välttämätöntä löytää herkkä tasapaino edistyksen ja vastuun välillä, jotta varmistetaan, että tekoäly palvelee yhteiskunnan etuja eettisiä normeja noudattaen. Tekoälykehityksistä ajan tasalla pysyminen ja aktiivinen keskustelu sen vaikutuksista ovat tärkeitä edistysaskeleita tällä innostavalla matkalla.

 

FAQ:

Q1. Mikä tekoäly luo parhaan taiteen?

Taiteen ’parhaan’ tekoälyn arviointi riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä ja halutusta tyylistä. Artbreeder, DALL·E ja Deep Dream Generator ovat suosittuja vaihtoehtoja tekoälytaiteen sukupolvelle.

Q2. Voinko myydä Midjourney-taidetta?

Mahdollisuus myydä tekoälyn tuottamaa taidetta riippuu käytetyn AI-alustan ehdoista. Tutustu alustan lisenssisopimuksiin saadaksesi ohjeita.

Q3. Voiko tekoälytaide olla tekijänoikeudella suojattua?

Tekoälyn luoman taiteen tekijänoikeustilanne on monimutkainen oikeudellinen kysymys. Tekijänoikeus koskee tyypillisesti ihmisen luovia teoksia, mutta tietyt tapaukset voivat vaihdella.

Q4. Mikä AI-taidegeneraattori on ilmainen?

StarryAI on ilmainen AI-taidegeneraattorisovellus, joka on käytettävissä iOS- ja Android-alustoilla. Se yksinkertaistaa taiteen luomista ja tekee siitä laajan yleisön ulottuvilla.